Sprzęt do ARMA - Ceny a jakość gry

Informacje o klanie, stronie i serwerze komentarze do gry, propozycje rozgrywek itp.
Klan w Armed Assault i Arma2 jest nie aktywny
Awatar użytkownika
Klamacz
Sierżant
Posty: 664
Rejestracja: 29 sty 2006, 3:14
Lokalizacja: Szczytno
Kontakt:

Post autor: Klamacz » 22 lis 2006, 12:58

to takie porownanie
ja i hrystek mamy ATI, forrestal ma nvidie
z rozmow wynika, ze mimo podobnej klasy karty, ta nvidia gorzej radzi sobie z duza iloscia geometrii

Awatar użytkownika
Robi
St.Szeregowy
Posty: 133
Rejestracja: 30 wrz 2002, 14:12
Lokalizacja: 52°39'E - 19°03'N
Kontakt:

Post autor: Robi » 22 lis 2006, 16:22

Czyli już wiem co będę miał:

Dzisiaj doszły
AMD Athlon 64 X2 4200+ AM2
Asus M2N4-SLI nForce 4 SLI (AM2)
DDR2 1GB 667MHz - Kingstone

Jutro dojdzie
Radeon EAX1650 XT Asus Silent 256MB

miał być
GeForce 7600 GS Gigabyte Turbo Force Silent Pipe 512MB (PCI-E)
ale po "rozmowach" :twisted: zmieniłem zdanie

tylko AA brakuje do tego :P
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!

Awatar użytkownika
hryst
Posty: 989
Rejestracja: 01 wrz 2002, 11:47
Lokalizacja: Mińsk
Kontakt:

Post autor: hryst » 22 lis 2006, 20:07

u mnie w robocie mam takie doswiadczenie na temat kingstonow iz sa to bardzo dobre, stabilne pamieci do biura.
Za dodanie wyrazu do biura i grania musi sie duzo wiecej kasy doplacic.
Nie wiem jak teraz ale kiedys to sporo kasy kosztowaly
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
You will be assimilated. Resistance is futile.
NIE PYTAJ SIE CO 8BZ ZROBILO DLA CIEBIE LECZ CO TY ZROBILES DLA 8BZ
Obrazek

Awatar użytkownika
Pabllo
Szeregowy
Posty: 25
Rejestracja: 16 lip 2006, 20:30
Lokalizacja: Wojkowice
Kontakt:

Post autor: Pabllo » 22 lis 2006, 20:55

hryst pisze:Pabllo z taką iloscią ramu to dysk zarżniesz.
Pozatym lepiej kupowac ram w parach.
Hmm pomyśle nad tym.... teraz czekam na paczke tamtych części :D

Awatar użytkownika
Robi
St.Szeregowy
Posty: 133
Rejestracja: 30 wrz 2002, 14:12
Lokalizacja: 52°39'E - 19°03'N
Kontakt:

Post autor: Robi » 22 lis 2006, 21:07

hryst pisze:Za dodanie wyrazu do biura i grania musi sie duzo wiecej kasy doplacic.
Ceny są raczej wyrównane
Na początku gość proponował mi Goodram, ale jakoś ta nazwa do mnie nie przemawia :-D
Jeśli chodzi o stabilność to oprócz Kingstona ja cenię sobie również pamięci Samsunga. Miałem przyjemność (czyt. kasę :-D ) mieć 2 razy kości samsunga i z obydwu razów byłem bardzo zadowolony. Kości można było ustawiać na najwyższych paramertach jakie były dostępne na płycie głównej i chodziły. Nawiasem mówiąc znajomy przyniósł Kingstony, żeby sprawdzić i one nie poszły (komp nie chciał się odpalić), a samsungi tak. Nie umniejsza to jednak klasy Kingstona. Poprostu Samsungi były ciut lepsze :P
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!

Awatar użytkownika
Forrestal
Plutonowy
Posty: 956
Rejestracja: 10 mar 2003, 22:24
Lokalizacja: 18°41' E - 50°13' N
Kontakt:

Post autor: Forrestal » 22 lis 2006, 23:12

Goodramy na kosciach Microna D9 sa super a GooDramy Pro juz woguke boskie :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
The war aint finished yet!
:8bz: Obrazek

Awatar użytkownika
Pabllo
Szeregowy
Posty: 25
Rejestracja: 16 lip 2006, 20:30
Lokalizacja: Wojkowice
Kontakt:

Post autor: Pabllo » 23 lis 2006, 20:20

Sprzęcik dojechał :-D tylko oczywiście musze kupić jeszcze przejściówke z DVI na analoga bo karta ma tylko 2 DVI :roll:

No i tylko pamięć i zasilaczos i testing 8)

Awatar użytkownika
Robi
St.Szeregowy
Posty: 133
Rejestracja: 30 wrz 2002, 14:12
Lokalizacja: 52°39'E - 19°03'N
Kontakt:

Post autor: Robi » 23 lis 2006, 20:22

Pabllo pisze:tylko oczywiście musze kupić jeszcze przejściówke z DVI na analoga bo karta ma tylko 2 DVI :roll:
ja mam Asusa i też 2 DVI, ale u mnie od razu były 2 przejściówki :roll: (i nawet jakieś 2 gry dostałem :twisted: )
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!

Awatar użytkownika
BlaK
Posty: 243
Rejestracja: 09 mar 2003, 14:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: BlaK » 04 gru 2006, 15:14

Żegnaj Armed Assault, na GF2MX400 za Chiny Ludowe nie pójdzie, a na karte graficzną muszę jeszcze trochę poczekać :|

Awatar użytkownika
hryst
Posty: 989
Rejestracja: 01 wrz 2002, 11:47
Lokalizacja: Mińsk
Kontakt:

Post autor: hryst » 06 gru 2006, 14:32

teraz o dzwieku,
moze ktos wie co lubi arma do muzyki, bo w tej chwili dzwięki i niby EAX na SB audigy to poracha.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
You will be assimilated. Resistance is futile.
NIE PYTAJ SIE CO 8BZ ZROBILO DLA CIEBIE LECZ CO TY ZROBILES DLA 8BZ
Obrazek

Awatar użytkownika
Forrestal
Plutonowy
Posty: 956
Rejestracja: 10 mar 2003, 22:24
Lokalizacja: 18°41' E - 50°13' N
Kontakt:

Post autor: Forrestal » 06 gru 2006, 14:35

Tez tak mialem - szczegolnie gdy jezdzily sobie tanki jednak pomogla instalacja nowych sterow. U siebie mam SB Audigy 4
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
The war aint finished yet!
:8bz: Obrazek

Awatar użytkownika
Klamacz
Sierżant
Posty: 664
Rejestracja: 29 sty 2006, 3:14
Lokalizacja: Szczytno
Kontakt:

Post autor: Klamacz » 06 gru 2006, 14:36

niby EAX na AC97 dziala, chociaz slabiutko, znaczy sie sa problemy z glosnoscia np. smiglowcow czy z tym, ze w ogole nie slychac strzalow...
jednak podobne problemy mam w ofp z wlaczonym EAX

zasadniczo nie narzekam na dzwiek, czasem EAX wlaczam, czasem nie - zaleznie od potrzeb :)

AC97 zintegrowana

Awatar użytkownika
Andrea
Plutonowy
Posty: 160
Rejestracja: 13 wrz 2002, 23:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Andrea » 06 gru 2006, 19:35

Arma używa Open AL , stąd problemy , jedyną kartą która to obsługuje ze stajni Creativa jest X - FI . Wszystkie inne robią to programowo co niestety obciąża procka . Zajrzyjcie tu http://www.openal.org/ i ściągnijcie sterowniki , może pomoże :) .

Awatar użytkownika
Robi
St.Szeregowy
Posty: 133
Rejestracja: 30 wrz 2002, 14:12
Lokalizacja: 52°39'E - 19°03'N
Kontakt:

Post autor: Robi » 06 gru 2006, 20:13

Qrde... w sterach do audio to ja już się w ogóle nie orientuje.
Czy do mojego poczciwego SB Live Value też jest coś co go zamieni w A4? ...oprócz kasy of course :twisted:

ps.
czy różnią się: OpenAL 1.1 Installer for Windows od OpenAL 1.1 SDK for Windows?
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!

Awatar użytkownika
Andrea
Plutonowy
Posty: 160
Rejestracja: 13 wrz 2002, 23:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Andrea » 06 gru 2006, 20:40

Zainstalowałem Open AL 1.1 core SDK i dżwięk jest ok !! . Włączony EAX oczywiście wyłączona akceleracja sprzętowa ( karta nie obsługuje AL , SB Audigy 2) :) . Nareszcie śmigło słychać dopiero jak podleci bliżej , a nie z 8 km :) .

Zablokowany